Jump to content

Komuna e Therandës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Therandës. Për qytetin e Therandës shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Therandës në hartën e Kosovës

Komuna e Therandës është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Prizrenit ndërsa selia administrative e komunës është qyteti i Therandës .

Komuna e Therandës ndodhet në pjesën jugore të Kosovës. Kufizohet me komunat Lipjan, Shtime, Ferizaj, Shtërpcë, Prizren, Mamushë, Rahovec dhe Malisheva. Ka gjithsej 42 fshatra me një sipërfaqe prej 306 km². Së bashku me komunat e Prizrenit, Malishevë, Mamushës dhe Sharrit (Dragash), formon rrethin e Prizrenit.

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi se komuna e Therandës ka një popullsi prej 59,722 banorësh, nga të cilët 59.076 (98.92%) janë shqiptarë, 493 ashkali, 41 romë, 15 bosnjanë, 5 egjiptianë, 4 turq dhe 2 serbë .

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorë [1] 22893 25572 29417 38388 50444 64530 59722
etnia shqiptar serbët turqë bosnjanë romë ashkali goranë Egjiptianët e Ballkanit tjetër i panjohur
banorë [1] 59076 2 4 15 41 493 15 5 15 49
  1. ^ a b "Ethnic composition of Kosovo 2011". pop-stat.mashke.org (në anglisht). Marrë më 2017-10-09.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj