Jump to content

Komuna e Vushtrrisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Vushtrrisë. Për qytetin e Vushtrrisë shiko në faqën përkatëse.

Pozita e komunës së Vushtrrisë në hartën e Kosovës

Komuna e Vushtrrisë është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Mitrovicës ndërsa selia administrative e komunës është në qytetin e Vushtrrisë.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Vushtrrisë ndodhet në pjesën qendrore të Kosovës. Kufizohet me Mitrovicën e Jugut në veri, Podujevën në lindje, Kastriotin në jug, Drenasin në jugperëndim dhe Skënderajn në perëndim. Ka gjithsej 67 fshatra në kuadër të komunës, me një sipërfaqe prej 345   km². Së bashku me komunat e Albanikut, Mitrovicës, Skënderajt, Zubin Potokut dhe Zveçanit, formon rrethin e Mitrovicës.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi se territorin e komunës së Vushtrrisë jetojnë 69.870 banorë, nga të cilët 66.840 ishin shqiptarë, 384 serbë, 287 turq, 143 ashkali, 68 romë, 33 bosnjanë, 3 goranë dhe 1 egjiptian nga Ballkani.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorë [1] 30069 34029 39779 50724 65512 80664 69870
Etniciteti shqiptarë serbë bosnjanë romë ashkali Egjiptianë të Ballkanit goranë tjerë të panjohur
Banorë 66840 287 33 68 143 1 3 50 17

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj
  1. ^ "Kosovo censuses". pop-stat.mashke.org (në anglisht). Marrë më 2017-10-29.