Jump to content

Boshlani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Boshlan
Fshat

Boshlan është një vendbanim në komunën e Vushtrrisë, Kosovë.

Shtrihet në malet e Albanikut, i vendosur kryesisht në një luginë të rrethuar me male, rreth 17 km në verilindje të Vushtrrisë. Është vendbanim i tipit të dendur.

Fshatarët kryesisht mirreshin me bujqësi dhe blegtori dhe me shitjen e drunjëve që kishin në malet për-rreth.

Në këtë vendbanim kan jetuar Familjet: Latifi, Mehmeti, Shabani dhe Halili. Të gjithë këto familje i Perkasin Fisit Berishë. Fshati është i ndarë në dy lagje. Lagjja e vogël (Mahalla Avdiu) , dhe lagjja e madhe, (Latifi). Distanca midis dy lagjeve është rreth 200 metra.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]