Jump to content

Komuna e Rahovecit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Rahovecit. Për qytetin e Rahovecit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Rahovecit në hartën e Kosovës

Komuna e Rahovecit është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Gjakovës ndërsa selia administrative e komunës është qyteti i Rahovecit.

Komuna e Rahovecit ndodhet në jug-perëndim të Kosovës.Kufizohet me Gjakovën në perëndim, me Klinën dhe Malishevën në veri, Suhareka dhe Mamushën në lindje dhe Prizrenin në jug. Komuna e Rahovecit ka gjithsej 34 fshatra me një sipërfaqe të përgjithshme prej 276 km². Së bashku me komunat e Gjakovës, Deçanit dhe Junikut, formon rrethin e Gjakovës.

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi se komuna e Rahovecit kishte një popullsi prej 56.208, prej të cilëve 55,166 ishin shqiptarë, 404 ashkali, 299 egjiptianë të Ballkanit, 134 serbë, 10 boshnjakë dhe 2 turq .

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 20350 22687 26839 35215 46459 59877 56208
  1. ^ "Kosovo census" (në anglisht).
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj