Exequias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Exequias (葬討部隊 (エクセキアス), Ekusekiasu; Spanjisht për "Ritet Funerale", Japonisht për "Forcat Sulmuese Funerare") janë një grup i Arrancar në anime dhe manga Bleach. Niveli i fuqisë të kësaj grupi është e panjohur, por udhëheqësi - Rudobōn - u mundua të hyj në rangun e Espada, por hyrja e tij u refuzua. Ashtu si Números, Exequias janë në varësi të Espada, edhe pse shtrirja e kontrollit të tyre mbi ta është e panjohur.

Rudobōn[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rudobōn Chelute është Arrancar i 61 në ushtrinë e Sōsukes dhe i vetmi anëtar i kësaj grupi, me pjesën tjetër të grupit të përbërë nga Calaveras krijuar nga aftësia e tij e veçantë e Resurrección.

Resurrecciōn[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga kafkat ai mund të gjenerojë një sasi të pakufizuar të "Calaveras" (髑髏 兵 団), Karaberasu, spanjisht për "Kafkat", japonisht për "ushtarët e kafkës së mbingarkuar"), vartësit e tij. Ai i referohet kësaj aftësie si "perëndimore" dhe përmend se i është dhënë nga Aizeni.[1]

Ashtu si me një pemë frutore, aftësia e Rudbornn për të prodhuar Calaveras kërkon që "degët" të mbajnë kafkat. Prandaj, nëse janë të paaftë, ai nuk mund të prodhojë më ushtarë. Degët e tij mund të jenë të paaftë nga akulli dhe të ftohtit.[2]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Bleach Kapitulli 345, faqet 1-6
  2. ^ Bleach Kapitulli 352, faqja 1