Jump to content

Federata Gjermane e Futbollit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Federata Gjermane e Futbollit (DFB)
DFB-Logo
DFB-Logo
Themelimi 28 shkurt 1900
Vendi Leipzig
Klube rreth 26.000
Anëtarë 6.351.078
Internet http://www.dfb.de

Federata Gjermane e Fudbollit (DFB), gjerman. Deutsche Fußball-Bund është federata e klubeve gjermane të futbollit.

Fillimisht është themeluar me datë 28 janar 1900Leipzig. Si pasojë e ndarjes së Gjermanisë pas Luftës së dytë botërore DFB u shpërnda në vitin 1945. DFV u rithemelua me datë 10 qershor 1949Stuttgart dhe sot numëron mbi 26.000 klube dhe më shumë se gjashtë milionë anëtarë që e bënë federatën më të madhe të futbollit në botë.