Jump to content

Feja në Butan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
:
:
:
:
:

Feja në Butan

  Budizmi (84.3%)
  Hinduizmi (11.3%)
  Bon (3.2%)
  Të tjerë (1.2%)

Butani është një vend budist me kushtetutë dhe budizmi luan një rol jetik në vend.

Feja zyrtare në Butan është Budizmi, i cili praktikohet nga 84.3%% e popullsisë; pjesa tjetër e popullsisë është kryesisht hindu. Liria e fesë garantohet nga Mbreti.

Në të kaluarën, afërsisht 85% e popullsisë prej 770,000 banorësh ndoqën ose linjën Drukpa të shkollës Kagyu, shkollën Nyingma të budizmit tibetian ose një shkollë tjetër të budizmit . Pothuajse 11.3% e qytetarëve (kryesisht Lhotshampas ) praktikonin hinduizëm .

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]