Feja në Kinë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
:
:
:

Feja në Kinë

  Të pafe (73.56%)
  Budizmi (15.87%)
  Taoizmi (7.6%)
Tre të qeshura me Tiger Brook, një pikturë e dinastisë Song (shek. 12) që portretizon tre burra që përfaqësojnë konfucianizmin, taoizmin dhe budizmin duke qeshur së bashku
Altari i pesë zyrtarëve të adhuruar brenda Tempullit të Pesë Zotërve në Haikou, Hainan
Tempulli i Budës së Pranverës është një statujë 153 metra (502 ft) që përshkruan Budën Vairocana, e vendosur në qarkun Lushan, Henan.
Faltore kushtuar adhurimit të Maheśvara ( Shiva ) në malin Putuo në Zhoushan, Zhejiang

Feja në Kinë është e larmishme dhe shumica e njerëzve kinezë janë ose jo-fetarë ose praktikojnë një kombinim të budizmit dhe taoizmit me një botëkuptim konfucian, i cili kolektivisht quhet fe popullore kineze .

Republika Popullore e Kinës është zyrtarisht një shtet ateist, por qeveria njeh zyrtarisht pesë fe: Budizmin, Taoizmin, Krishterimin ( Katolicizmi dhe Protestantizmi njihen veçmas) dhe Islami .

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]