Jump to content

Feja në Kirgistan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
:
:
:

Feja në Kirgiztan

  Islami (90%)
  Krishterimi (7%)
  Të tjerë (3%)
Një xhami në Tokmok. Islami është feja kryesore në Kirgistan.

Islami është feja kryesore në Kirgistan dhe kushtetuta garanton lirinë e fesë.

Kirgistani është një vend multikulturor dhe shumë-fetar me Islamin, Budizmin, Bahá'í, Krishterimin (përfshirë Kishën Ortodokse Ruse, Katolicizmin Romak, Kishën Adventiste të Ditës së Shtatë dhe Dëshmitarët e Jehovait ), Judaizmin dhe fetë e tjera që të gjitha kanë një prani në vend. Myslimanët përbëjnë grupin kryesor fetar në Kirgistan me rreth 90% të popullsisë që nga viti 2017.

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]