Jump to content

Fiktivi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fiktivi ose Trillimi apo shqiptimi Fikcioni / Fiksioni (nga latinishtja: fictio) është një term që përdoret në literaturën fantazisë, filma etj... dhe nuk është gënjeshtër ose e vërtet, por është e menduar, d.m.th. ngjarjet fiktive kurrë nuk kanë ndodhur.