Jump to content

Portal:Film

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

 Gjeografia       Historia       Ekonomia & Filozofia       Arti & Kultura       Feja       Shkenca & Teknologjia       Sporti

Portali tematik · Indeksi alfabetik · Artikuj sipas kategorive · Artikuj të mirë · Artikuj të përkryer

Artikulli i zgjedhur i këtij muaji

Aleksander Moisiu edhe Alexander ose Alessandro - Moissi ose Moisi ka lindur më 2 Prill 1879Triest dhe ka vdekur më 22 Mars 1935Vjenë. Ishte aktor shqiptar.

Moisiu u rrit në Triest dhe Durrës dhe ka shkuar si 19 vjeçar në Vjenë, ku ai me ndihmën e Jozef Kainc ju përkushtua aktrimit. Më 1898 e nisi karrieren e vet si kompars (aktorë, që luajnë rol të vogël) në Burgtheater. Pastaj vijuan angazhime në teatër në Pragë dhe Berlin. Në Berlin Aleksandër Moisiu u pranua në seminarin e Max Reinhardt me të cilin shkoi në turne në Petersburg (1911). Atje u festua Moisiu për rolin e Edipusit. Pas këtij suksesi ai u angazhua në shumë vende të Evropës dhe Amerikës veriore.

Foto e zgjedhur e këtij muaji

Marilyn Monroe [ˈmæɹɪlɪn mənˈɹoʊ] ka lindur më 1 Qershor 1926Los Anxhelos, Kalifornia; dhe ka vdekur më 5 Gusht 1962Los Anxhelos; lindur si Norma Jean Baker. Ishte një aktore amerikane.

A e dini se ...
Aktuale
Academy Award i 80-të
(80th Academy Awards)
Kategoritë
Artikuj që mungojnë
Charlie and the Chocolate Factory - Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith - AnnaSophia Robb (en)
Artikuj të rinj
Artikuj të rinj me tekst
  • film, një remake është një verzion i ri i një filmi të publikuar e mëparë ose verzioni i ri i burimit (luajtur, roman, ngjarje, strip, etj.) të një filmi të prodhuar mëparë.

    Termi "remake" është përdor në përgjithësi si referencë një film që përdor materialin e një filmi të më herëshëm si burim kryesor, më saktë se në referencë së dytës, filmi pastaj bazë në të njëjtën burim.
Projekte


Pastroje këtë faqe