Frederik Engels

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Friedrich Engels të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Engels.jpg

Frederik Engels (Friedrich Engels) u lind më 28 nëntor 1820 në barmen dhe vdiq 5 gusht 1895 në Londër[nevojitet citimi]. Ka qenë një filozof gjerman dhe teoricien socialist, i afërt me Karl Marksin[nevojitet citimi]. Engels ishte militant i Lidhjes Komuniste dhe Shoqatës Ndërkombëtare të Punëtorëve[nevojitet citimi].