Fritz Lang

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fritz Lang (1969)

Fritz Lang lindi më 5 dhjetor 1890Vjenë; vdiq më 2 gusht 1976Beverly Hills, Kaliforni; lindur si Friedrich Christian Anton Lang. Ishte një regjisor, autor filmi dhe aktor austriak-amerikan. Filmat më të njohur të tij janë M, Metropolis dhe filmseria Dr. Mabuse, der Spieler.

Filmografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Titulli Shteti Shënime
1917 Die Hochzeit im Exzentrick Klub Gjermani
Joe Debbs-Serie, Decla-Bioscop Gjermani
Hilde Warren und der Tod, Decla-Bioscop Gjermani
1919 Die Pest in Florenz Gjermani
Die Frau mit den Orchideen Gjermani
Halbblut, Decla-Bioscop Gjermani
Der Herr der Liebe Gjermani
Die Spinnen, 1. Teil: Der goldene See, 2. Teil: Das Brillantenschiff Gjermani
Harakiri (Film) Gjermani
1920 Das wandernde Bild Gjermani
1921 Kämpfende Herzen/Die Vier um die Frau Gjermani
Die Sendung des Yogi Gjermani
Der müde Tod Gjermani
1922 Dr. Mabuse, der Spieler 1. Teil: Der große Spieler - Ein Bild unserer Zeit Gjermani
Dr. Mabuse, der Spieler 2. Teil: Inferno - Ein Spiel von Menschen unserer Zeit Gjermani
1924 Die Nibelungen Teil 1: Siegfried Gjermani
Die Nibelungen Teil 2: Kriemhilds Rache Gjermani
1928 Metropolis Gjermani
1928 Spione Gjermani Premiera28 mars 1928 në Ufa-Palast të Berlinit
1929 Frau im Mond Gjermani
1931 M – Eine Stadt sucht einen Mörder Gjermani
1933 Das Testament des Dr. Mabuse Gjermani
Le testament du docteur Mabuse Gjermani
1934 Liliom Francë
1936 Fury ShBA
1937 You Only Live Once ShBA
1938 You and Me ShBA
1940 The Return of Frank James ShBA
1941 Western Union ShBA
Man Hunt ShBA
1943 Hangmen Also Die ShBA
1944 Ministerium der Angst ShBA
The Woman in the Window ShBA
1945 Scarlet Street ShBA
1946 Cloak and Dagger ShBA
1948 Das Geheimnis hinter der Tür ShBA
1949 House by the River ShBA
1950 American Guerrilla in the Philippines/I Shall Return ShBA
1952 Rancho Notorious ShBA
Clash by Night ShBA
1953 The Blue Gardenia ShBA
The Big Heat ShBA
1954 Human Desire ShBA
1955 Moonfleet ShBA
While the City Sleeps ShBA
1956 Beyond a Reasonable Doubt ShBA
1959 Der Tiger von Eschnapur
Das indische Grabmal
1960 Die tausend Augen des Dr. Mabuse
1964 Le mépris Francë

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]