Furgoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mercedes-Benz Sprinter MFS.

Një furgon është një lloj mjeti rrugor që përdoret për transportin e mallrave ose njerëzve. Në varësi të llojit të furgonit, ai mund të jetë më i madh ose më i vogël se një kamionçinë dhe SUV, dhe më i madh se një makinë e zakonshme. Ka disa të ndryshme në shtrirjen e fjalës në vende të ndryshme anglishtfolëse. Furgonët më të vegjël, mikrofugonat, përdoren për transportin e mallrave ose njerëzve në sasi të vogla. Mini MPV-të, MPV-të kompakte dhe MPV-të janë të gjithë furgona të vegjël që përdoren zakonisht për transportimin e njerëzve në sasi të vogla. Furgonë më të mëdhenj me ndenjëse për pasagjerë përdoren për qëllime institucionale, siç është transportimi i studentëve. Furgonë më të mëdhenj me vetëm ndenjëset e përparme përdoren shpesh për qëllime biznesi, për të transportuar mallra dhe pajisje. Furgonë të pajisur posaçërisht përdoren nga stacionet televizive si studio të lëvizshme. Shërbimet postare dhe kompanitë e korrierëve përdorin furgonë të mëdhenj për të ofruar paketa.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]