Gabriel Riaza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gabriel Riaza
Esplendor Riaza.jpg
Koncert në Romë në vitin 1986
Informacione
Pseudonim(e)Multipleksor
Lindja1960
PrejardhjaMadridi Spanja Spanja
ZhanriMuzika elektronike
LabelGeometrik
Instrument(e)Sintisajzeri
Webfaqja
Multipleksor

Gabriel Jairodín Riaza ka lindur në vitin 1960 në Madrid, pasardhës i Ministrit të Arsimit në një familje të nëpunësve publikë.

Pas mbarimit të shkollës së mesme është propozuar për ta bërë muzikën që ai pëlqen dhe është një anëtar themelues i grupit të muzikës tekno Aviador Dro (shqip: Aviatori Dro). I njohur si Multipleksor, është pjesë e grupit deri në 1980. Një mostër të mirë të punës së tij, përfshirë këngët e parë e grupit, mund të dëgjohet në CD "Vano temporal / Vrimë e përkohshme" (Lollipop). Ky grup ndan dhe format Esplendor Geometrico (shqip: "Shkëlqimi Gjeometrike") me qasje më ritmike-zhurmiste elektronike. Këngën e tij të parë për të parë dritën është interpretuar nga grupe të ndryshme të planetit që nga ajo kohë; disa versione janë hartuar në CD "Moscú está helado / Moska është ngrirë" (Geometrik). Ata zhvillojnë stilin e tyre të muzikës industriale e cila ka ndikuar me grupet e tjera të skenës ndërkombëtare dhe stilet të tilla si "zhurmë ritmike" apo "muzikë elektronike".

Kur ajo u shpërngul në Melilla, filloi studimin e gjuhës shqipe dhe të kulturës shqiptare, duke filluar një periudhë hispanike-shqiptare, e cila nuk prishin koncertet e grupit në Spanjë dhe Europë, dhe ka krijuar etiketë rekord se më vonë do të quhet Geometrik. Gjatë kësaj periudhe, të botuar kompakt disqe "El acero del partido / Çeliku i partisë" dhe "Comisario de la luz / Komisari i dritës" (Geometrik). Studioi gjuhët arabe dhe berbe, dhe filloi një periudhë hispanik-arabe, duke qenë shembulli i mirë CD "Sheikh aljama / Sheik e komunitetit" (Daft). Takimin e tij të ngushtë me Kuranin në gjuhën arabe kanal një procesi të gjatë ribashkimin me fenë e tij origjinale, kthehet në Islam.

Lë skenën muzikore në vitin 1995 dhe kthehet në Madrid, duke qenë besnik zakonshme Xhamia Qendrore Ebu Bekr në rrethin e Tetuan. Studioi teologji islame, i kushtoi të hermeneutikës; dhe ndan kohën e tij midis aktivitetit punë administrative, të shkruajnë artikuj dhe ese në rrjet, bashkëpunimeve me analiza kombëtare dhe ndërkombëtare, dhe ndihmon të Komunitetit Islamik i Madridit dhe kombëtare, në këtë periudhë hispanike-myslimane tani i njohur si Xhibril Kheireddine Riaza, duke theksuar përfshirja në publikimet e ndryshme, gazeta, përkthime, interpretime të teksteve të shenjta, dhe raportet mbi statusin e qytetarëve myslimanë dhe islamofobisë në Spanjë.

Në Madrid, 1979.

Këngët në rrjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Esesh në rrjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. REDIRECT Stampa:En