Gary McKinnon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

ShBA e deklaroi atë si hacker-in më të madh të sistemeve ushtarake. Ai ka thyer sistemin e sigurisë së NASA-s dhe Pentagonit. Kjo e bëri atë hacker-in më të famshëm për qeverinë amerikane dhe kjo gjithshtu i dha famë atij edhe në komunitetin e hacker-ave. Gjithashtu, kjo i dha atij edhe 70 vjet burgim pa mundësi aksesi me internetin. Dëmi i tij në aksesin ilegal të 97 kompjuterave shkoi në 700’000 $ në ekonominë e shtetit.