Giuseppe Gjergja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Giuseppe Pino Gjergja është lindur më 24.11.1937 në Zarë. Është basketbollist dhe trener basketbolli kroat dhe ish reprezentatues i Jugosllavisë dhe selektor i reprezentacionit kroat.

Giuseppe Pino Gjergja është arbresh i Zarës (Arbanasi). Shpesh në mediume përmendet varianta e kroatizuar i emrit dhe mbiemrit Josip Đerđa.

Giuseppe Pino Gjergja ka lujatur në pozitën e hundorit. Ka luajtur gjat viteve të 60-ta dhe 70-ta. Është njëri nga legjenda e klubit të basketbollit "Zadar".

Në vitin 1994 ka qenë fitus i shpërblimit shtetërorë për sport "Franjo Bučar".

shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]