Gjorgjije Pajkoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjorgjije Pajkoviq

Xhorxhije Pajkoviq (serbisht dhe malazisht: Ђорђије Пајковић Đorđije Pajković, 1917-1980), aktivist dhe luftëtar i Luftës së Dytë Botërore, serb nga Kosova.

Xhorxhi, më 12 dhjetor 1953, ishte emëruar në postin e Kryetarit të Kuvendit të Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës. Post të cilin e mbajti deri më 5 maj 1956, kur në këtë postë u emërua Pavle Joviqeviqi.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]