Half LIfe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shpjegim
Ky artikull sipas rregullores mbi shkronjat Ç, ç, Ë, ë, bie në kundërshtim me rregulloren e Wikipedisë në gjuhën shqipe, për këtë arsye nuk mund të merret si i saktë derisa të rregullohet.Half Life Loje Kompjuterike. E krijuar Me 1998.

Black Mesa Logo

•Storia Gordon Freeman Nje shkenctar Ne laboratorin Black Mesa. Ai arrin vone ne diten ku do behej nje eksperiment i shkenctareve.Ai arrin ne sektorin C Anonnymous Materials Vendi Ku ai Punon.Ai e vesh Kostomin i cili do e mbroje shume (Hazardous Suit . Ai arrin ne vendin ku do te zhvillohet eksperimenti.Ai e vendos kristalin e Planetit Xen Ne vend Por diqka e tmerrshme Ndodh.Hapet Portali ndermjet Ketyre dy Planeteve. dhe vijne disa Alien nga Planeti Xen.Se pari shfaqen Parazitet Headcrab.Pastaj Houndeye.Alien Slave eshte njetjeter Alien.Gordon Freeman i lufton te gjithe Keta alien.Poashtu edhe Ushtaret.ai Arrin me makinjat e Black mesa ne Planetin Xen.ai Atje e gjen Nihilanth, kryesorin e te gjithe alieneve.ai kur e shkaterron Nihilanth i Shfaqet Gman ose administruesi i Black Mesa.Gordoni Te gjithe kete rruge e beri nen percjelljen e Gman.Gordon Freeman e pranon Oferten e Gman per ?? dhe mbaron Half life 1.

•Personazhet

Lambda Core Logo

Gordon Freeman,Barney Calhoun,Dr.Isaac Kleiner,Gman,Eli Vance,dhe shkenctaret e sigurimi.