Halit Vokrri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Halit Çaush Vokrri lindi në fshatin Sfeçël, Podujevë, ishte një nënpunës në Perandorinë Osmane me titull çaush.

Teritorin të cilin ai e kishte nën detyrë shtrihej nga rrafshi i Llapit e deri në Gjilan. Veprimtaria e tij i përket viteve 1840 - 1880. Njihej si i ashpër dhe strikt në kryerjen e detyrës, për këtë arsye edhe ishte i përfolur tek ballafaquesit e tijë.