Haplogrupi E (Y-ADN)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Haplogrupi E (Y-DNA).

Në gjenetikën njerëzore, haplogrupi E (M96) është një haplogrup i kromozomit Y. Ky haplogrup e ka origjinën në Afrikën veri-lindore dhe është shfaqur atje para 50 000 vjetësh. Ky haplogrup gjendet kryesisht në Afrikë, Lindjen e Afërt , por edhe në Evropë, kryesisht në Jug. Ai gjendet ne mesin e shqiptarëve ne frekuencat 35 %.