Jump to content

Haplogrupi J (Y-ADN)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në gjenetikën njerëzore, haplogrupi J (M304) është një haplogrup i kromozomit Y.

Ky haplogrup e ka origjinën në Lindjen e Mesme dhe është shfaqur atje 30 000 vite më parë . Ai është shumë i pranishëm në Lindjen e Afërt dhe të Mesme. Ky haplogrup gjendet ne mesin e shqiptarëve në frekuencat 20 %.