Haplogrupi R (Y-ADN)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Në gjenetikën njerëzore, haplogrupi R (M207) është një haplogrup i kromozomit Y. Ai e ka origjinen midis Azise jugore dhe Azise qëndrore, ku është shfaqur atje para 20 000 vjetësh.

Ky haplogrup është kryesisht i hasur në Evropë, Azinë qëndrore dhe Azinë Jugore. Ai gjendet ne mesin e shqiptarëve ne frekuencat 25 %.