Haxhiqi

Coordinates: 43°49′25″N 18°13′16″E / 43.82361°N 18.22111°E / 43.82361; 18.22111
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Haxhiqi është shënuar me numrin 2 - Harta e Kantonit të Sarajevës.

Haxhiqi (Hadžići) (Cirilik: Хаџићи) është një qytezë, dhe qendër komune e cila gjendet në jug perëndim të SarajevësBosnjë dhe Hercegovinë. Sipas statistikave nga viti 2002, komuna e Haxhiqit kishte një popullsi prej 20,055 banorësh.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1971[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

18,508 gjithsej

  • 11,150 Boshnjakë - (60.24%)
  • 6,055 Serbët - (32.71%)
  • 964 Kroatët - (5.20%)
  • 116 Jugosllavët - (0.62%)
  • 223 të tjerët - (1.23%)

1991[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

24,200 gjithsej

  • 15,399 Boshnjakë (63.63%)
  • 6,362 Serbët - (26.28%)
  • 746 Kroatët - (3.08%)
  • 841 Jugosllavët - (3.47%)
  • 859 të tjerët - (3.54%)

Komunitetet dhe vendbanimet në komunën Haxhiqi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Harta e komunës Haxhiqi

• Bare • Beganovi • Binjezhevo • Budmoliqi • Buturoviqi kod Drozgometve • Buturoviqi kod Osenika • Crepljani • Česhqe • Čičke • Deoviqi • Do • Doljani • Donja Bioča • Donja Rashtelica • Donji Haxhiqi • Donji Zovik • Dragoviqi • Drozgometva • Dub • Dupovci • Duranoviqi • Ferhatlije • Garovci • Gornja Bioča • Gornja Rashtelica • Gornji Zovik • Gradac • Griviqi • Grude • Haxhiqi • Japalaci • Jeleč • Karaosmanoviqi • Kasatiqi • Kazina Bara • Korča • Koshqan • Kuqice • Lihovci • Lokve • Luke • Ljubovčiqi • Medvjedice • Misheviqi • Mokrine • Oxhak • Orahovica • Osenik • Pazariq • Ramiqi • Resnik • Sejdanoviqi • Smucka • Tarčin • Trnčiqi • Trzanj • Urduk • Ushivak • Vrančiqi • Vrbanja • Vukoviqi • Zhunovnica

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 43°49'25"N 18°13'16"E / 43.82361°N 18.22111°D / 43.82361; 18.2211143°49′25″N 18°13′16″E / 43.82361°N 18.22111°E / 43.82361; 18.22111