Hekurishtja (film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hekurishtja është një film shqiptar i regjizorit Burim Haliti. Ngjarja e filmit zhvillohet në Kosovën e tanishme dhe ka në qendër të tij një bashkëshort dhe prind që siguron të ardhura për familjen e tij nga grumbullimi dhe shitja e hekurave apo metaleve të tjera. Si rrjedhojë e gjendjes së rëndë ekonomike shihet një çrregullim në familje, e cila jeton jashtë normales dhe dashurisë për njëri-tjetrin. Protagonisti, së bashku me djalin e tij 12-vjeçar fillon të vjedhë metale të ndryshme, derisa, njëra nga vjedhjet përfundon keq.

[1][2]

Regjisori dhe ekipi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
  2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok

[1]https://www.imdb.com/title/tt4195804/

https://www.kultplus.com/filmi/hekurishtja-dhe-home-sweet-home-te-shfaqen-ne-festivalin-e-filmit-mesdhetar-ne-gjermani/

http://www.ekonomia-ks.com/?page=1,25,368804

http://www.arkivalajmeve.com/Hekurishtja-merr-dy-cmime-ne-Festivalin-e-kombeve.1046886620/

https://en.gasteig.de/events/11-mittelmeer-filmtage-home-sweet-home-vorfilm-hekurishtja-.html,v51627