Helmut Schmidt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Helmut Schmidt
Kancelar i Republikës Federale Gjermane
Në detyrë
16 maj 1974 – 1 tetor 1982
Paraprirë ngaWilly Brandt
Pasuar ngaHelmut Kohl
Ministri i Financave
Në detyrë
7 korrik 1972 – 16 maj 1974
Paraprirë ngaKarl Schiller
Pasuar ngaHans Apel
Ministri i Ekonomisë
Në detyrë
7 korrik 1972 – 15 dhjetor 1972
Paraprirë ngaKarl Schiller
Pasuar ngaHans Friderichs
Ministri i Mbrojtjes
Në detyrë
22 tetor 1969 – 7 korrik 1972
Paraprirë ngaGerhard Schröder
Pasuar ngaGeorg Leber
Të dhëna vetjake
U lind më23 dhjetor 1913 (94 vjeç)
Hamburg, Gjermani
NënshtetësiaGjerman
Partia politikePartia Social Demokrate e Gjermanisë
PunësimiEkonomist dhe Shkenca politike

Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (lindur më 23 dhjetor, 1913), politikan Gjerman, Kancelar i Gjermanisë Perëndimore nga 1974 deri në 1982.