Industria e lehtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Industria e lehtë shprehje treguese për degë të industrisë së të mirave si industria e qeramikave të lëmuar, industria e qelqit, industria përpunimit të drurit e letrës, industria e kartonëve, shtypshkronjat, përpunimi i lëkurës, industria e këpucëve dhe tekstileve.

Në këtë shprehje përfshihen degë të industrisë që nuk hynë në Industria e rëndë. Ne kuader te industrise se leht bejne pjese industria e tekstilit, e konfeksionit,e lekure-kepucvese isherbejn:, ushqimore, e pijeve, e duhanit etj. Industria e tekstilit perfshin proceseet: endjen, tjerrjen, ngjyrosjen,prerjen dhe qepjen e konfeksionit.Si lende e pare e industrie i sherbejn: pambuku, leshi, liri, juta, sisali, fijet sintetike, mendafshi natyror sintetik.