Iniz Ajeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Iniz Ajeti lindi më 03.06 1996 në fshatin Gajre të malësisë së Tetovës, Maqedoni. Ai lindi në një familje fshatare me gjendje relativisht të mirë ekonomike, fillet e shkollimit deri në klasën e katërt i kreu në Fshatin Gajre, kurse nga klasa e psetë deri në atë të tetë në Sh. f. "Istikbal"-Tetovë. Shkollimin e mesëm e kreu në Gjimnazin "Kiril Pejçinoviq"-Tetovë. Ne suksesin e arritur, i ati e dërgon atë në mësime të mëtutjeshme për Stomatologji në Fakultetin e Prishtinës, pasi e mbaroi Fakultetin dhe diplomoi (1990) nisi me punë në ordinancën e tij private në Tetovë (1991). Pas disa vitesh ai filloi specializimin në lëmin e Kirurgjisë Maksillofaciale në Fakultetin Shtetëror të Shkupit, po në të njëjtin Fakultet ai vazhdoi studimet posdiplomike, Magjistraturë, duke u bërë kështu edhe Magjistri i Parë Shqiptar në Maqedoni. Më 25 shtator 2005 ai dhe shumë stomatologë tjerë e formuan Shoqërisë Stomatologjike Shqiptare me seli në Tetovë, Maqedoni duke u bërë kështu edhe kryetar i parë i saj.

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.