Shoqëria Stomatologjike Shqiptare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shoqëria Stomatologjike Shqiptare është formë profesionale dhe shkencore e organizimit të stomatologëve dhe është themeluar me 25 shtator 2005 selia e të cilës xhindet në Tetovë, Maqedoni.

Aktiviteti dhe funksionimi i Shoqërisë realizohet përmes shoqatës stomatologjike Apolonia, përmes shoqatave specialistike dhe subspecialistike si dhe përmes shoqatave shkencore të cilat aderojnë në këtë shoqëri. Veprimtaria tekniko-organizative e saj realizohet përmes degëve të saja. Anëtarë të kësaj shoqërie janë mjek-stomatolog shqiptar të pjesëve të ndryshme të botës. Kryetar i Shoqërisë Stomatologjike Shqiptare është Mr. Sci. Dr. Iniz Ajeti. Ndër projekte më të njohura të kësaj shoqërie deri në vitin 2006 janë qenë:

  • Kongresit Ndërkombëtar i Apolonisë “Stomatologjia Sot” që mbahet çdo dy vite.
  • Botimi i revistës ”Apolonia” e cila del dy herë në vit (Maj, nëntor)

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]