Jean-Jacques Hublin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jean Jacques Hublin

Jean-Jacques Hublin (i lindur më 30 nëntor të vitit 1953, në Mostaganem, Algjerinë franceze) është paleoantropolog francez. Aktualisht, ai është Profesor në Max Planck Society, Leiden University dhe Universitetin e Leipzig. Hublin gjithashtu është themelues dhe drejtor i Departamentit për Evolucionin e Njeriut në Institutin Max Planck për Antropologjinë Evolucionare në Leipzig, Gjermani. Ai është i njohur për punën e tij mbi hominidët e Pleistocenit, Neandertalin dhe Homo sapiensët e hershëm në veçanti.