Jezidët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jezidët që festojnë Vitin e Ri Jezidi në Lalish në 2018, në Guvernatën e Dohukut, Kurdistan i Irakut

Jezidët ose Jeziditë jane nje grup fetar qe flasin kurdisht dhe jane vendas te Kurdistanit, nje rajon gjeografik ne Azine jugperendimore qe perfshin pjese te Turqise, Irakut, Sirise dhe Iranit.

Shumica e Jezideve qe qendrojne sot ne Lindjen e Mesme jetojne ne Irak. Popullata e tyre eshte 700 mije deri ne 1.5 milione banore.