Jodie Whittaker

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jodie Whittaker lindi ne 17 qeshor dhe vdiq me 1982 ne moshen 40 vjec. Eshte një aktore angleze e cila është e njohur për portretizimin e "mishërimit të trembëdhjetë te doktorrit " in Doctor Who (2017–2022) dhe Beth Latimer në Broadchurch (2013–2017).

Ajo u bë e njohur në debutimin e saj të filmit artistik të vitit 2006,"Venus" për të cilin mori nominimet për Çmimin e Filmit të Pavarur Britanik dhe Çmimin Satelitor . Ajo u vlerësua më vonë për rolet e saj në filmin fantastiko-shkencor filmi Sulm Blloku (2011) dhe filmi "pasqyra e zez "ne ne episodin "gjithe historia juaj"(2011)