Jump to content

Kërkimi për inteligjencë jashtëtokësore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ana e pasme e diskut të artë Sounds of Earth të vendosura në sondat hapësinore Voyager 1 dhe Voyager 2.
Programi Seti@home 3.07 ne veprim.

SETI (shqiptohet poashtu seti, është fjalëshkurtimi i Search for Extra-Terrestrial Intelligence - Kërkimi për Mençuri Jashtë-Tokësore) janë përpjekjet e njerëzimit për të diktuar mençuri jashtëtokësore. Qëllimi i përgjithshem i projektit SETI- t është vëzhgimi i qiellit për të zbuluar qënësinë e përçimeve (transmetimeve) të qytetërimeve nga planete të largëta. SETI është një projekt rrjeti gjigant kompjuterik internetor (ndër rrjetor) që shfrytëzon kohën e papërdorur procesorike në kompjuterat e përdoruesve për të rishqyrtuar të dhënat radio teleskopike.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

SETI@Home[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projektet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

SERENDIP[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sentinel,META, BETA[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

MOP dhe Projekti Feniks[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mesazhi Arecibo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A ka jetë në gjithësi?[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]