Jump to content

Kabllo e rrymës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një kabllo e rrymës, USB-C.

Një kabllo e rrymës është një kabllo elektrike, një grup i një ose më shumë përçuesve elektrikë, zakonisht të mbajtur së bashku me një mbështjellës të përgjithshëm. Asambleja përdoret për transmetimin e energjisë elektrike. Kabllot e energjisë mund të instalohen si instalime elektrike të përhershme brenda ndërtesave, të groposura në tokë, të drejtuara lart ose të ekspozuara. Kabllot e rrymës që janë të bashkuara brenda mbështjellësit termoplastik dhe që synohen të futen brenda një ndërtese njihen si NM-B (kabllo ndërtimi me mbështjellje jometalike).