Kampionati Italian i Futbollit 1905

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fituesi ishte Juventus F.C..

Kualifikueset[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Piemonte[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekipi #1   Rezultati   Ekipi #2   Nd. 1-rë     Nd. 2-të  
Juventus 6–0 FBC Torinese 3–0 4–0

Ndeshjet e vendosën pas tërheqjes së FBC Torinese.

Lombardi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Luajtur më 12 dhe 19 shkurt
Ekipi #1   Rezultati   Ekipi #2   Nd. 1-rë     Nd. 2-të  
Milan 9–10 U.S. Milanese 3–3 6–7

Liguria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Luajtur më 5 dhe 19 shkurt
Ekipi #1   Rezultati   Ekipi #2   Nd. 1-rë     Nd. 2-të  
Andrea Doria 0–1 Genoa 0–0 0–1

Raundi final[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Renditja përfundimtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poz Skuadra Pikë Nd F B H Gsh Gp Gg Shënime
1 Juventus 6 4 2 2 0 9 3 +6 Kampion
2 Genoa 5 4 1 3 0 7 6 +1
3 U.S. Milanese 1 4 0 1 3 5 12 -7

Rezultatet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Skuadra 1  Rezultati  Skuadra 2
Juventus 3–0 U.S. Milanese
Genoa 1–1 Juventus
U.S. Milanese 2–3 Genoa
U.S. Milanese 1–4 Juventus
Juventus 1–1 Genoa
Genoa 2–2 U.S. Milanese

Skuadra kampione[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fituesi i vitit 1905 të
Kampionatit Italian të Futbollit
Juventus F.C.
Titulli i 1-rë

Juventus

Lojtarë të tjerë të përdorur.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Almanacco Illustrato del Calcio - La Storia 1898-2004, Panini Edizioni, Modena, shtator 2005
Seria A
1929-30 | 1930-31 | 1931-32 | 1932-33 | 1933-34 | 1934-35 | 1935-36 | 1936-37 | 1937-38 | 1938-39 | 1939-40 | 1940-41 | 1941-42 | 1942-43 | 1944 | 1945-46 | 1946-47 | 1947-48 | 1948-49 | 1949-50 | 1950-51 | 1951-52 | 1952-53 | 1953-54 | 1954-55 | 1955-56 | 1956-57 | 1957-58 | 1958-59 | 1959-60 | 1960-61 | 1961-62 | 1962-63 | 1963-64 | 1964-65 | 1965-66 | 1966-67 | 1967-68 | 1968-69 | 1969-70 | 1970-71 | 1971-72 | 1972-73 | 1973-74 | 1974-75 | 1975-76 | 1976-77 | 1977-78 | 1978-79 | 1979-80 | 1980-81 | 1981-82 | 1982-83 | 1983-84 | 1984-85 | 1985-86 | 1986-87 | 1987-88 | 1988-89 | 1989-90 | 1990-91 | 1991-92 | 1992-93 | 1993-94 | 1994-95 | 1995-96 | 1996-97 | 1997-98 | 1998-99 | 1999-00 | 2000-01 | 2001-02 | 2002-03 | 2003-04 | 2004-05 | 2005-06 | 2006-07
Kampionati Italian i Futbollit
1898 | 1899 | 1900 | 1901 | 1902 | 1903 | 1904 | 1905 | 1906 | 1907 | 1908 | 1909 | 1909-10 | 1910-11 | 1911-12 | 1912-13 | 1913-14 | 1914-15 | 1919-20 | 1920-21 | 1921-22 | 1921-22 | 1922-23 | 1923-24 | 1924-25 | 1925-26 | 1926-27 | 1927-28 | 1928-29