Karl Zangemeister

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Karl Zangemeister, 1894

Karl Friedrich Wilhelm Zangemeister (28 Nëntor 1837, në Hallungen, Saxe-Koburg dhe Gotha – 8 qershor 1902, në Heidelberg ) ishte një bibliotekar dhe filolog gjerman.

Ai studioi filologjinë klasike në universitetet e Berlinit dhe Bonit, dhe u doktorua në 1862 me tezën De Horatii vocibus singularibus disertatio. Pas kësaj, ai punoi në projektin Corpus Inscriptionum Latinarum në Itali, dhe nga 1868 deri në 1873 ishte bibliotekar në Bibliotekën Ducal në Gotha . Në 1873 ai u zhvendos në Universitetin e Heidelberg si bibliotekar i lartë, duke u emëruar profesor i filologjisë klasike në 1875. Nga 1894 deri në 1902 ai iu bashkua Drejtorisë Qendrore të Institutit Königlichen Archäologischen (Instituti Arkeologjik Mbretëror). [1]

Punimet e zgjedhura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Inscriptiones Pompeianae parietariae et vasorum fictilium (me August Mau, 1871).
  • Berichte über die im Auftrage der Kirchenvater commission unternommene Durchforschung der Biblitheken Englands, 1877 – Raporte mbi ndërmarrjet në emër të Komisionit të Etërve të Kishave studim i bibliotekave të Anglisë.
  • System des Real-Katalogs der Universitäts-Bibliothek Heidelberg, 1885 – Sistemi i Katalogjeve Real në Bibliotekën e Universitetit në Heidelberg.
  • Pauli Orosii Historiarum adversum paganos libri VII, 1889 – botimi i Orosius .
  • Die wappen, helmzierden und standarten der Grossen Heidelberger liederhandschrift (Manesse-codex), 1892
  • Bruchstücke der altsächsischen Bibeldichtung aus der Bibliotheca Palatina (with Wilhelm Braune, 1894) – Fragmente të letërsisë biblike të Saksonit të Vjetër nga Bibliotheca Palatina .
  • TTheodor Mommsen als Schriftsteller : ein Verzeichnis seiner Schriften (with Emil Jacobs, 1905) – Theodor Mommsen si shkrimtar; një drejtori i shkrimeve të tij. [2]

Referencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Karl Zangemeister Präsentation der Universitätsbibliothek Heidelberg (biographical sketch)
  2. ^ HathiTrust Digital Library (published works)