Ketri i kuq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ketri i kuq
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Gjinia:
Nëngjinia:
Lloji:
S. vulgaris
Emri binomial
Sciurus vulgaris
Linnaeus, 1758

23 recognized, see text

Red Squirrel range

Ketri i kuq ose ketri i kuq i Euroazisë (vulgaris Sciurus) është një specie ketri peme në gjininë Sciurus të zakonshme në të gjithë Euroazinë. Ketri i kuq është një i pemëve, i dhënë pas gjithëçkaje brejtëse. Në Britaninë e Madhe dhe Irlandë, numrat kanë rënë në mënyrë drastike në vitet e fundit, pjesërisht për shkak të futjes së ketri gri lindor (Sciurus carolinensis) nga Amerika e Veriut.

Përshkrimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Riprodhimi dhe vdekshmëria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kulturore dhe rëndësinë ekonomike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]