Jump to content

Kisuke Urahara

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Cosplay Kisuke Urahara

Kisuke Urahara (浦原 喜助 Urahara Kisuke) është personazh në anime dhe manga Bleach.

Kisuke është ish-kapiten i divizionit të 12-të dhe poashtu themelues dhe presidenti i parë Institutit të Zhvillimit dhe Hulumtimit të Shinigamit. Në Botën e Vërtet, ai është pronar i një dyqanit të vogël që shet gjëra të Shinigamit.

Fuqitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kisuke është jashtëzakonisht shpatar i aftë. Aftësitë e tij u konsideruan të rrezikshëm nga Ulquiorra Cifer, Espada i katërt në ushtrinë e Aizenit. Metodat e tij të zakonshme në betejë janë të habitshme nga këndvështrime të ndryshme për të ngatërruar dhe kapur kundërshtarët e tij më lehtë për sulmet vjedhëse. Ai është aq i shpejtë, një kundërshtar nuk e vë re kur të zëvendësohet me një Gigai për keqdrejtim; kjo demonstrohet më tej kur ai e përdor këtë taktikë në mënyrë efektive kundër Aizenit. Fakti që gjithmonë mund të vazhdojë me shpejtësinë e Yoruichi në kulmin e saj gjatë seancave të luftimit është dëshmi e mëtejshme e zotërimit të tij për këtë aftësi.

Kidō[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kisuke Urahara është ekspert në Kidō dhe Bakudō, i aftë për të kryer nivelin më të lartë të Hados pa pasur nevojë për fjalë magjike. Në betejë me Aizenin ai tregon trajtimin e tij të madh të këtyre arteve duke përdorur Kidō të ndryshme mbi nivelin 90, por e ka të vështirë të përdorë Kidō mbi nivelin 88 pa pëdorur fjalë magjike.

Zanpakutō[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Urahara mbart Zanpakutō e tij të mbyllur dhe të mbështjellë në kallam e tij, nëse e tërheq atë duket si një shpatë e vogël me një thikë të hollë. Bankai i Uraharas merr formën e një femre me flokë të errëta.

Shikai[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aftësia e shpatës së Kisukes është manipulimi i energjisë me ngjyrë të kuqe, duke përdorur teknika të ndryshme.

Bankai[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bankai i Kisukes ka aftësinë për të ristrukturuar çdo gjë që prek për qëllime sulmuese dhe mbështetëse. Në mënyrë të kundërt, ajo mund të ndajë çdo gjë që është brenda zonës së saj të efektit sikur prerja me thikë. Kjo "ndarje" është e ngjashme me aktin e copëtimit të diçkaje duke e prerë atë hapur. Mbështetëse, mund të ristrukturojë diçka duke e qepur atë së bashku; kjo mund të përdoret si një formë e shërimit, të tilla si kur Urahara rivendosi sytë duke përdorur këtë fuqi. Ajo gjithashtu mund të përdoret si një mënyrë për të sjellë diçka në një gjendje optimale duke e rritur atë, të cilën Urahara e mposhti Askin Nakk Le Vaar duke ristrukturuar krahun e tij për të pasur forcë më të madhe. Të gjitha përdorimet e kësaj janë manifestuar në formën e prerjes së objekteve në pjesë në pjesë dhe pastaj duke përdorur qepje për të qepur copat përsëri së bashku. Me të, Urahara gjithashtu mund të krijojë një rrugë për të tjerët për të lëvizur përmes pengesave.

Kurioziteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kisuke Urahara u inspirua nga Snufkin (Suedisht: Snusmumriken ose Mumriken, Finlandisht: Nuuskamuikkunen ose Muikkunen), një personazh nga Tove Jansson.[1]

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kisuke Urahara dublohet nga Shin-ichiro Miki në japonisht. Në anglisht, Kisuke dublohet nga Michael Lindsay (4-214) dhe Doug Erholtz nga epizodi 231. Në spanjisht, Kisuke dublohet nga Pep Ribas, ndërsa në latinisht, dublohet nga Manuel Campuzano.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Intervista apparsa sul numero 11 del settimanale Shonen Jump del 2008