Jump to content

Yoruichi Shihōin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Yoruichi Shihōin (四 楓 院 夜, Shihōin Yoruichi) është ish-kapitene e divizionit të dytë të Gotei 13, si dhe ish-komandante e Onmitsukidō. Nënkoloneli i saj ishte Marenoshin Ōmaeda. Duke braktisur komandën e saj të të dy pozicioneve, ajo punon me Kisuke Urahara dhe Tessai Tsukabishi, të vendosur në Dyqanin Urahara në Botën e Njerëzimit.

Yoruichi është inteligjente dhe e mençur, duke mbajtur një njohuri të afërt për Shoqatën e Shpirtërave dhe veprimet e saj, pasi ajo ishte drejtuese e Onmitsukidō dhe kapitene e divizionit të dytë. Megjithëse ka lindje fisnike, ajo vepron ndryshe nga shumica e fisnikëve të tjerë, shumë si Kaien Shiba. Për shembull, ajo udhëzoi Suì-Fēng që t'i referohej asaj pa përdorur prapashtesa nderi, por vendosi me ngurrim të quhej "Yoruichi-sama" ("Zonja Yoruichi"). Në disa raste, ajo shndërrohet në formën e saj njerëzore direkt para Ichigo vetëm për të parë reagimin e tij për ta parë lakuriq, për të cilën e ngacmon. Përveç kësaj, ajo flet në një dialekt të përdorur nga pleqtë, siç është identifikimi i vetvetes si "washi" (një term që zakonisht përdoret nga burrat e moshuar për ta përkufizuar veten me të), në vend të termave më femëror si "watashi", si në formën e njeriut dhe në atë të maces.

Ndërsa nuk dihet se si e fitoi transformimin e saj në mace, ajo duket se preferon të kalojë pjesën më të madhe të kohës në të. Ajo veçanërisht kënaqet me transformimin para njerëzve për të parë reagimin e tyre të tronditur, për shkak të formës së saj të maces duke e bërë atë të duke se zë të një mashkulli. Dashuria e saj për formën e saj të maces shtrihet në zemërim të madh nëse dikush e dëmton atë ose fyen pamjen e saj, siç shihet nga sa e mërzitur u bë pasi u dëmtua bishti i saj.

Megjithëse relativisht e qetë dhe e pjekur kur një situatë e kërkon atë, Yoruichi është mjaft e shtruar dhe lozonjare, shpesh duke u ngacmuar ose duke flirtuar me ata më të rinj se ajo, siç është Ichigo Kurosaki në burimin e nxehtë nëntokësore, ose Byakuya Kuchiki, Suì-Fēng para kohës së saj si kapitene, dhe Kisuke Urahara, shok i fëmijërisë, ish-nënvajtës dhe ish-kapiten. Yoruichi preferon të pijë qumësht, i cili përshtatet me praktikën e saj për tu shndërruar në mace.

Si ish-kapitene dhe kryetae i një klani fisnik, Yoruichi krenohet me një sasi më të madhe se normale të energjisë shpirtërore. Reputacioni i fuqisë së saj është e mjaftueshme për të bërë që Ulquiorra Cifer, Espada i 4-të, të jetë i kujdesshëm për t'u përfshirë në luftime me të, madje edhe me ndihmën e Yammy Llargo, Espada 0. Energjia e saj shpirtërore dhe kontrolli i saj është mjaft e shkëlqyeshme për të vepruar si një mburojë nga sulmet mjaft të fuqishme, siç shihet nga bllokimi i shpërthimit të rrufesë së Jin Kariya me një dorë të vetme. Ndërsa përdor Shunkō, fuqia e saj e përqendruar shpirtërore bëhet shumë më e madhe se normale.

Yuroichi mban titullin si Perëndesha e Shpejtësisë, sepse ajo e ka zotëruar këtë aftësi deri në atë pikë sa të duket se mund të jetë në disa vende menjëherë dhe të fshijë një skuadër të tërë Onmitsukidō në sekonda.[1] Ajo lehtë mund të mbyllë boshllëqe të jashtëzakonshme në distancë sa hap e mbyll sytë, ndërsa mbetet e pazbuluar, dhe mund të befasojë Byakuya, i cili është gjithashtu një nga mjeshtrat më të aftë në art. Ajo ka zotëruar të gjitha teknikat e orientuara nga shpejtësia e Onmitsukidō-it, madje ka krijuar disa nga ato, siç është Utsusemi (një teknikë ku personi lëviz me shpejtësi të madhe për të shmangur një sulm, duke lënë një pamje pasojore, e cila mund të duket se ka dëmtuar). Shkalla e plotë e aftësive të saj mbetet e paqartë, por ajo ishte në gjendje të tejkalojë Byakuya ndërsa mbante mbi vete një Ichigo të pavetëdijshme mbi shpatull,[2] duke kryer rreth 300 hapa përpara se të ndjehej e lodhur nga të qenit 100 vjet jashtë praktikës. Suì-Fēng ishte në gjendje të godiste Yoruichi disa herë, por nuk ishte në gjendje ta godiste atë në të njëjtin vend dy herë me Zanpakutō e saj.[3] Ajo ende mund të performojë Shunpo ndërsa është në formën e saj mace, megjithatë, ajo nuk është aq e shpejtë sa është në formën e saj të vërtetë.

Si ish komandante e përgjithshëm i Onmitsukidō, Yoruichi është një nga luftëtarët më të arritshëm me duar në Shoqatën e Shpirtërave. Mjeshtëria e saj për formën e artit është aq e madhe sa ajo e përdor atë ekskluzivisht si formën e saj të luftimit, duke mos përdorur Zanpakutō. Ajo zbriti gati 50 anëtarë Onmitsukidō duke përdorur vetëm duartë e saj. Ajo luftoi kundër një Arrancar të nivelit të Espadës, siç është kur e mposhti brutalisht Yammy, dhe vlerësohet nga Espada i 4-të Ulquiorra Cifer si një luftëtare shumë e rrezikshme.[4] Ajo luftoi tre kapitenë të Shinigami dhe katër kundërshtarë të nivelit lejtnant, pa marrë asnjë dëm të dukshëm.[5]

Pëveç shpejtësisë dhe luftimet me duar, Yoruichi është poashtu e aftë të përdorë kidō. Ajo ka përdorur magji lidhëse dhe shkatërrimi prej nivelit të mesme në të lartë pa asnjë fjalë magjike me aftësi eksperte. Pasi Mimihagi stabilizoi Mbretin e Shpirtërave, Yoruichi vendosi një pengesë mbrojtëse duke përdorur disa vula dhe linja të vizatuara të ngjashme me ato të përdorura në Tenteikūra, duke shfaqur një njohuri të përparuar të magjive mbrojtëse Kidō.

Si ish-kapitene e Gotei 13, dihet që Yoruichi posedon një Zanpakutō dhe ka Bankai, por ajo pëlqen të luftoj pa shpatë. Edhe pse ajo nuk e bart atë fare në kohën e tanishme, ajo e veshi atë në të kaluarën. Ajo i ngjan një kodachi ose wakizashi të cilën ajo e mbante në horizontale prapa saj në shpinë të poshtme, ngjashëm me atë se si Suì-Feng e bart atë në ditët e sotme.

Ndërsa preferoi të luftonte kundërshtarët e saj pa shpatë, gjatë ditëve të saj si kapitene, Yoruichi tregoi se ka aftësi të përdorë shpatën, duke mposhtur një Hollow të madh me një goditje të vetme me Zanpakutō së saj të vulosur.

Nuk është shfaqur asnjëherë që Yoruichi të ketë përdorur Shikai ose Bankai.

Në japonisht, Yoruichi dublohet nga Satsuki Yukino dhe Shirō Saitō (në formën e maces). Në anglisht, Yoruichi dublohet nga Wendee Lee dhe Terrence Stone (në formën e maces). Në latinisht, Yoruichi dublohet nga Rebeca Gómez dhe Pedro D'Aguillon (në formën e maces).

  1. ^ Bleach Kapitulli 154, faqet 12-15
  2. ^ Bleach Kapitulli 118, faqet 13-19
  3. ^ Bleach Kapitulli 158, faqet 4-13
  4. ^ Bleach Kapitulli 194, faqja 15
  5. ^ Bleach Epizodi 319