Kidō

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kidō (Japonisht: 鬼道, Arti i Demonit) është një formë e luftës së Shinigami në anime dhe manga Bleach. Gradat e Kidō janë nga 1 në 99, formula e fundit është më e fuqishme dhe më e vështirë për ta performuar. Për ta përdorur Kidō, Shinigami duhet të shqiptoj disa fjalë që zakonisht janë të gjata.

Klasifikimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kidō është tri lloje: Hadō (arti i shkatërrimit), Bakudō (arti i lidhjes) dhe Kaidō (arti shpirtëror i shërimit).

Kidō e ndaluar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kidō që janë të ndaluar janë këto që manipulojë hapësirë dhe kohë dhe Kidō që e sakrifikojnë përdoruesin. Ata që përdorin Kidō të ndaluar zakonisht përfundojnë në burgim të gjatë.

Hadō[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri Teknika Përdoruesi/t
1 Shō (衝) Byakuya Kuchiki
Isane Kotetsu
4 Byakurai (白雷) Rukia Kuchiki
Byakuya Kuchiki
Rangiku Matsumoto
Shūhei Hisagi
Nanao Ise
Kagerōza Inabe
Reigai-Byakuya Kuchiki
11 Tsuzuri Raiden (綴雷電) Shūhei Hisagi
12 Fushibi (伏火) Momo Hinamori
31 Shakkahō (赤火砲) Izuru Kira
Renji Abarai
Momo Hinamori
Kaien Shiba
Rukia Kuchiki
Maki Ichinose
Rangiku Matsumoto
Tōshirō Hitsugaya
Isane Kotetsu
Yumichika Ayasegawa
Jūshirō Ukitake
Yoruichi Shihōhin
Nanao Ise
Kagerōza Inabe
Reigai-Isane Kotetsu
Reigai-Nanao Ise
Reigai-Retsu Unohana
32 Ōkasen (黄火閃) Kisuke Urahara
Reigai-Kisuke Urahara
33 Sōkatsui (蒼火墜) Rukia Kuchiki
Byakuya Kuchiki
Ran'Tao
Rōjūro Otoribashi
Reigai-Byakuya Kuchiki
54 Haien (廃炎) Kaname Tōsen
Reigai-Kisuke Urahara
57 Daichi Tenyō (大地転踊) Yumichika Ayasegawa
58 Tenran (闐嵐) Izuru Kira
Yoruichi Shihōhin
Nozomi Kujō
Reigai-Isane Kotetsu
Ōko Yushima
Rangiku Matsumoto
Nanao Ise
63 Raikōhō (雷吼炮) Kukaku Shiba
Jūshirō Ukitake
Sõsuke Aizen
Reigai-Marechiyo Omaeda
Reigai-Jūshirō Ukitake
73 Sōren Sōkatsui (双漣蒼火墜) Rukia Kuchiki
Reigai-Byakuya Kuchiki
78 Zangerin (斬華輪) Shunsui Kyōraku
88 Hiryū Gekizoku Shinten Raihō (飛竜撃賊震天雷炮) Tessai Tsukabishi
Reigai-Retsu Unohana
Reigai-Kisuke Urahara
90 Kurohitsugi (黒棺) Sōsuke Aizen
91 Senjū Kōten Taihō (千手皎天汰炮) Kisuke Urahara
96 Ittō Kasō (一刀火葬) Genryūsai Shigekuni Yamamoto
99 Goryūtenmetsu (五龍転滅) Sõsuke Aizen
#? Kongōbaku (金剛爆) Koga Kuchiki
#? Gaki Rekkō (牙気裂光) Koga Kuchiki
#? Hyōga Seiran (氷河晴嵐) Koga Kuchiki
#? Jūgeki Byakurai (Kaizō Kidō) (重撃白雷 (改造鬼道)) Kisuke Urahara
#? Ura Hadō: Sannodō — Teppūsatsu (裏破道: 三の道) Ichibē Hyõsube

Bakudō[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri Teknika Përdoruesi/t
1 Sai (塞) Rukia Kuchiki
Renji Abarai
4 Hainawa (這縄) Rukia Kuchiki
Renji Abarai
Yumichika Ayasegawa
Ginrei Kuchiki
Nanao Ise
Reigai-Momo Hinamori
Kisuke Urahara
8 Seki (斥) Jūshirō Ukitake
9 Geki (撃) Rukia Kuchiki
9 (vetëm në anime) Hōrin (崩輪) Momo Hinamori
21 Sekienton (赤煙遁) Marechiyo Omaeda
26 Kyokkō (曲光) Sõsuke Aizen
Momo Hinamori
30 Shitotsu Sansen (嘴突三閃) Suì-Fēng
Yoruichi Shihōhin
Izuru Kira
Kagerõza Inabe
Nozomi Kujō
Ōko Yushima
37 Tsuriboshi (吊星) Momo Hinamori
Izuru Kira
Kisuke Urahara
39 Enkōsen (円閘扇) Izuru Kira
Momo Hinamori
58 Kakushitsuijaku (摑趾追雀) Isane Kotetsu
Rangiku Matsumoto
61 Rikujōkōrō (六杖光牢) Byakuya Kuchiki
Rukia Kuchiki
Kisuke Urahara
Reigai-Retsu Unohana
62 Hyapporankan (百歩欄干) Shūhei Hisagi
Nanao Ise
Retsu Unohana
Reigai-Retsu Unohana
Ichibē Hyōsube
63 Sajō Sabaku (鎖条鎖縛) Hachigen Ushōda
Tōshirō Hitsugaya
Izuru Kira
Kisuke Urahara
Reigai-Retsu Unohana <be> Retsu Unohana
73 Tozanshō (倒山晶) Izuru Kira
Yoruichi Shihōin
75 Gochūtekkan (五柱鉄貫) Hachigen Ushōda
Reigai-Retsu Unohana
Kisuke Urahara
77 Tenteikūra (天挺空羅) Isane Kotetsu
Kaname Tōsen
Rangiku Matsumoto
79 Kuyō Shibari (九曜縛) Kisuke Urahara
81 Dankū (断空) Byakuya Kuchiki
Sōsuke Aizen
Retsu Unohana
Reigai-Byakuya Kuchiki
Kisuke Urahara
Genryūsai Shigekuni Yamamoto
99, pjesa 1 Kin (禁) Tessai Tsukabishi
Hachigen Ushōda
Kisuke Urahara
Ōko Yushima
99, pjesa 2 Bankin (卍禁) Tessai Tsukabishi
#? Hakufuku (白伏) Momo Hinamori
Gin Ichimaru
#? Inemuri (威眠) Genryūsai Shigekuni Yamamoto
#? Tanma Otoshi (タンマ落とし) Shinji Hirako
#? Shibireyubi (しびれ指) Kisuke Urahara

Arti i Pengesës dhe Vulosjes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri Teknika Përdoruesi/t
#? Kyōmon (鏡門) Tōshirō Hitsugaya
#? Hachigyō Sōgai (八爻双崖) Hachigen Ushōda
#? Ryubi no Jōmon (竜尾の城門) Hachigen Ushōda
#? Koko no Jōmon (虎咬の城門) Hachigen Ushōda
#? Kikai no Jōmon (亀鎧の城門) Hachigen Ushōda
#? Hoyoku no Jōmon (鳳翼の城門) Hachigen Ushōda
#? Shiji no Saimon (四獣の塞門) Hachigen Ushōda
#? Shisō Kekkai (四葬結界) Genryūsai Shigekuni Yamamoto
#? Millon Escudo (ミジョン・エスクド) Sōsuke Aizen
#? El Escudo (エル・エスクド) Sõsuke Aizen
#? Roppō Fūjin (六方封陣) Hachigen Ushōda
#? Standing Ovation (スタンディング・オベーション) Hachigen Ushōda
#? Goyōgai (五養蓋) Hachigen Ushōda
#? Hako Okuri (匣遺) Hachigen Ushōda
#? Fūsatsu Kakei (封殺火刑) Kisuke Urahara
#? Kyūjūrokkei Kakafūmetsu (九十六京火架封滅) Kisuke Urahara
#? Hakudan Keppeki (白断結壁) Nanao Ise

Formulat të paklasifikuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri Teknika Përdoruesi/t
#? Keikaigi (繫界儀) Kisuke Urahara
#? Jikanteishi (時間停止) Tessai Tsukabishi
#? Kūkanten'i (空間転位) Tessai Tsukabishi
#? Noren Mekuri (暖簾捲り) Shinji Hirako
#? Sentan Hakuja (千反白蛇 Kaname Tōsen
Gin Ichimaru
#? Teleportimi Shusuke Amagai
#? Hanki (反鬼) Yoruichi Shihõin