Klima tropikale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vendodhja e klimave tropikale, me nënlloje.
  Klima tropikale afrikane e pyllit.
  Klima tropikale e musonit(lagësht).
  Klima tropikale e savanës.

Klima tropikale është një klimë prezente mes zonave tropike, përgjithësisht deri në 14 shkallë gjerësi në veri dhe në jug.

Në sistemin e klasifikimit të klimave të definiuar nga Köppen, një klimë tropikale është një klimë jo e thatë ku temperaturat mesatare mujore nuk zbresin ndër 18 °C -64.4 °F gjatë gjith vitit. Gjithashtu, termi i nën-llojeve i klimeve të thata, i mbledhur në një grup të përbashkët, është i diskutueshëm, dhe është qartë e mundshme të konsiderohet si i saktë termi i klimave të thata tropikale për vendet si ( jugu i Saharës dhe gadishulli Arabik, për shembull, apo akoma një pjesë e madhe e veriut të Australisë), të cilat dallojnë qartë prej klimave të thata të buta apo të ftohta (Shkretëtira e Gobit, etj.).