Jump to content

Kloruri i natriumit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Formula kimike e klorurit te natriumit eshte: NaCl. Ai eshte nje baze qe perdoret ne mjekesi dhe ne prodhimin e letrave. Kloruri i natriumit formohet nga:

Na2 + Cl2 dhe jep NaCl.

Tedhena te marra nga kimia 9.