Kometa e Madhe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kometa e Madhe McNaught 2007

Kometa e Madhe apo C/1811 F1 është një kometë e cila duket gjigande, briliante e spektakulare.

Çdo kometë deri më tani e ka emrin apo mbiemrin e zbuluesit mirpo emri i kësaj komte medohet apo i referohet vitit...? kur u duk shumë e madhe dhe e ndriçuar dhe ju vu emri Kometa e Madhe.

Mirëpo nuk është e vetmja kjo komet që definohte me emrin si Kometa e Madhe

Më posht do ta japim një tabel me kometat më të mdha të dy shkejuve të fundit:


Dy kometat e mëdha antike janë në listën e radhës:

  • X/1106 C1, Kometa e Madhe e vitit 1106
  • Kometa e Madhe e vitit 1402