Jump to content

Konter (tipografi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Konter i shkronjës "p" e treguar me të kuqe

Konter, në tipografi, është zona e hapur, apo e mbyllur, në fushën e autonomisëshkronjës, është tërësisht ose pjesërisht e rrethuar në formë shkronje apo të një simboli (vrimë – zbraztirë[1][2]). Në shkronjat të cilat përmbajnë konter të mbyllur përfshijnë A, b, d, O, P, Q, R, a, b, d, e, g, o, p, dhe q. Shkronjat të cilat përmbajnë konter të hapur përfshijnë c, f, h, i, s etj. Numrat 0, 4, 6, 8, 9 gjithashtu, e posedojnë të kundërtën.


  1. ^ Maxymuk, John (1997). Using desktop publishing to create newsletters, handouts, and Web pages (Google books (snippet view)). Neal-Schuman. fq. 33. ISBN 978-1-55570-265-6. Marrë më 19 korrik 2009. Counter is the white space center of enclosed letters like Bb, Dd, Pp. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Narang, Sumita (2006). Designing Websites: According to the Ancient Science of Directions (Google books (limited prview)). Smita Jain Narang. fq. 74. ISBN 978-81-207-3071-7. Marrë më 19 korrik 2009. Open space in a letter is called the counter or the aperture. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)