Koshava

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Koshava është erë mjaft e fortë që frynë në pjesën verilindore të Serbisë nga Karpatet. Frynë përgjat luginës së Danubit prej Gollubcit deri te VukovariKroaci, por paraqitet edhe në Serbi e gjithashtu edhe në Vojvodinë. Koshava në Serbi paraqitet deri të Dimitrovgradi,Nishi, Krushevci, Kraleva, mandej në Popmoravle dhe Shumadi, kurse rreth Kollubarës dhe në Maçva koshava është më e dobët. Ajo frynë në tërë Vojvodinën, por më e fortë është në Banatin jugor, kurse në Baçkë dhe Srem është më e dobët. Megjithëkëtë veprimi i sajë ndihet deri në Vinkovc dhe OsijekKroacisë.