Kosovë (kthjellim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fjala Kosovë përbëhet nga 2 fjalë prej ilirishtes: Kos, kas - kodër apo mal dhe va, vau - rrafsh i gjerë. Toponimet më të njohura janë:


në Bullgari


Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Kosovë (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.