Kreu i shtetit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Kreu i Shtetit)
Shko te: navigacion, kërko

Presidenti është një titull që zakonisht e marrin kryetarët e shtetev apo të organizatave, shoqatave e ndërrmarrjeve të ndryshme.

Kushtetutën e Shqipërisë titulli Presiden është përcaktuar nën nenin 86 ku thuhet se : Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit.