Kuti e veglave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një grup çelësash angleze profesioniste në një kuti metalike. Vegla të tilla janë pajisje standarde në punëtori mekanike të llojeve të ndryshme.

Kuti e veglave është një kuti për të organizuar, bartur dhe mbrojtur mjetet e pronarit.

Një kuti veglash mund t'u referohet disa llojeve të hapësirës ruajtëse për të mbajtur mjetet. Kjo mund të nënkuptojë një kuti të vogël portative që mund të mbajë disa mjete në një vendndodhje të projektit ose një sistem të madh ruajtjeje të vendosur në kasta. Kuti e veglave moderne janë kryesisht metalike ose plastike. Druri ishte materiali i zgjedhur për kutitë e veglave të ndërtuara duke filluar në fillim të shekullit të 19-të.