Leon Festinger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Leon Festinger
Emri Leon Festinger
Lindja 8 maj 1919
Vendlindja New York City
Vdekja 11 shkurt 1989
Era Shekulli XX
Rajoni Psikologë Amerikan

Leon Festinger (8 maj 191911 shkurt 1989). U lind në New York City.

Duke qënë i interesuar për psikologji ai filloi kolegjin në City College të New York dhe pasi mori diplomën shkoi në Universitetin e shtetit Iowa. Këtu ai mori gradën PH.D., në vitin 1942. Ai dha mësim në një numër universitetesh para se të shkonte në vitin 1955 në Universitetin e Standford.