Liamone

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Departamentet e Perandorisë Franceze më 1811, përfshirë Liamonen në ishullin e Korsikës

Liamone ishte departament i ishullit francezë Korsika mes viteve 1793 dhe 1811. Liamone ishte në pjesën jugore dhe perëndimore të ishullit dhe kryeqyteti i saj ishte Ajaçio.

Liamone u formua në vitin 1793 nga ndarja e ish-departamentit të Korsikës, e cila mbuloi tërë ishullin. Korsika u riformua në vitin 1811 kur Liamone dhe Golo u bashkuan në një departament.